Baka Jari – Reggae ode aan Surinaamse achtererven

Baka Jari
Het Surinaamse achtererf is de speelplek van iedere Surinamer. Het is de plaats waar je als kind speelt, als puber de bloemetjes en de bijen ontdekt en als volwassene naar verlangt. Het achtererf is thuis! Het bekend en nog belangrijker: het is uit het zicht van je ouders. Kortom: het is een nostalgische plek waar chauvinistische Surinamers met weemoed aan terug denken.

Het de tekst van reggaenummer verwijst naar dit gevoel en roept Surinamers overal ter wereld op om iets te doen aan de ontwikkeling van hun land. Het nummer is een bewerking van ‘Back-a-yard’ van The In Crowd dat eind jaren ’70 een hit was in de reggae-subcultuur van het Verenigd Koninkrijk. In deze versie speelt Guilly Koster alle instrumenten en zingt alle vocalen.

Share this:

NMP Admin

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*