‘Recover’ is track from the album Harmanized by Robby Harman. The track was written in the late 70’s of the last century but first produced and released in 2017. The rap in the track is performed by Pete Philly.

Het Nederlandse aandeel in de Trans Atlantische Slavernij is een nauwelijks besproken onderwerp in het Curriculum van het onderwijs. In vergelijking met bijvoorbeeld de informatie die er gedeeld wordt over de Holocaust van de Joden in WOII en de vertellingen over Nederlands gouden eeuw is de geschiedschrijving uitermate karig. Robby Harman is een maatschappelijk betrokken artiest die het met het nummer ‘Recover’ aandacht vraagt voor deze problematiek.

Clip
In de clip zie je mensen van diverse pluimage die door het bord met de opschrift ‘Recover’ op te houden, aangeven dat ze het eens zijn met Harmans vraag om aandacht voor dit onderwerp. De shots zijn geschoten op Keti Koti (1 juli) in het Amsterdamse Oosterpark bij het Slavernij Monument.

Share this:

NMP Admin

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*