Keurig in pak gekleed en iedereen een visitekaartje op zak stonden de zakenmannen van The Other Network op vrijdag 6 oktober 2017 in de Balzaal van het College Hotel in Amsterdam. De businessmen komen letterlijk van heinde en verre. Ondanks de ogenschijnlijk ontspannen sfeer kon de oplettende waarnemer iets van nervositeit zien bij een aantal van de aanwezigen. Logisch! Want als je genomineerd bent voor manager of businessman van het jaar 2017 gaat het kriebelen in je buik.

CEO bij Belfor Imports
CEO bij Belfor Imports

‘Wanneer je zakendoet, gaat het niet alleen om de knikkers. Je onderneemt iets omdat je in je product gelooft en dan is het leuk als je genomineerd wordt’. Dat is een stuk waardering voor je werk’ zegt entrepreneur en mediaman Gil Belfor topman van Belfor Imports. Belfor was een van de 14 die door de voorselectie heen gekomen was. Hij had er ook een uitje van gemaakt. Zijn beide dochters, vrouw, schoonmoeder en nog meer familie waren aanwezig om ruggensteun te geven. Vanavond zou bekend gemaakt worden wie de 6 uiteindelijke finalisten worden.

Het geroezemoes in de zaal verstomd als Melvin Tjoe Nij, oprichter van The Other Network op het podium onder de kristallen kroonluchter stapt en gericht en duidelijk ‘Sssssssshhh’ sist. Wanneer het niet stil genoeg is sommeert hij ‘Stil, daarachter!’. Melvin is een streng rechtvaardige van rap tongriem gesneden man. Op een no-nonsens manier vertelt hij het waarom van de club. ‘Als Nederland de vaardigheden, kennis van zaken en veerkracht van allochtone ondernemers mist, dan mist Nederland een enorme potentie en slagkracht. En ik gebruik dat woord ‘allochtoon’ maar 1 keer vanavond!’. De sympathieke harde werker riep vervolgens de genomineerden het podium op en hield de vaart erin tijdens de korte speeches van de toch al gespannen zakenmannen. Hij schroomde niet om, wanneer het hem te lang duurde, een snijdende beweging met zijn wijsvinger op de keel te maken. Zijn bedoelingen lieten dan geen twijfels mogelijk.

Melvin Tjoe Nij
Melvin Tjoe Nij – Foto door Darren. www.darrenfotografie.com

Het was dan ook wel een prachtig pakket van genomineerden! Stuk voor stuk winnaars. Juryvoorzitter Kenaad Tewarie vertelde hoe moeilijk de slopende juryvergaderingen verlopen waren: ‘Iedere avond na die vergaderingen zat ik gesloopt, maar tevreden in mijn auto. Ik geloof dat we met het zichtbaar maken van de kwaliteiten van de mannen onze Nederlandse en internationale maatschappij een dienst bewijzen. In het beraad hebben we ook gekeken naar de inspiratie, motivatie en de culturele bagage die de winnaar in zijn pakket moet hebben. Hij moet aansprekend zijn voor nieuw talent dat nu nog op scholen en elders verstopt zit in het land’.

Gil Belfor is niet bij de uiteindelijk zes genomineerden. ‘Dat vind ik niet erg. Bij de laatste 14 geweest te zijn, is al heel bevredigend. Daar komt bij dat ik op alle mogelijke manieren bijdragen lever ter ondersteuning van de doelstellingen van The Other Network en van Nederland in het algemeen’. Jurylid Rajish Sagoenie onderstreept die visie door te stellen dat ‘Het allemaal winnaars zijn. Deze mensen hebben vaak extra hun best moeten doen. En dat siert ze’.

De genomineerden voor de 2017 zijn: Ismaël Ahmidout, Iwan Bean, Ugur Özcan, Bilal Çaki, Dave Kroezen en Wali Alizadah. Voor een uitgebreider profiel en meer info kunt u op deze link klikken.
Wanneer de meeste mensen naar huis zijn en de bovenste knoopjes van de witte hemden los zijn grijnst Melvin Tjoe Nij voor zich uit: ‘Het was een mooie avond. We laten Nederland zien wat een potentie en kader er is, als ze even verder kijken dan hun eigen netwerk’. Samen met collega’s Wilma Schild en Eva de Castro organiseert hij al 12 jaar dit The Other Network event.
Op zaterdag 18 november 2017 vindt het gala en de finale plaats.

Share this:

NMP Admin

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*