Op zaterdag 14 oktober vond er in de kerk van de Rots in Amsterdam Zuidoost een Gospel-benefiet plaats. Het geld dat opgehaald werd gaat rechtstreeks naar het Sint Maarten Medical Centre. De schade die de orkaan Irma heeft achtergelaten is enorm groot en het echte werk begint nu pas.

‘When the going gets tough, the tough get going’ zegt Debby Thomas van de stichting vienden van SMMC ‘De storm is gaan liggen en de hulptroepen van buiten trekken lang maar zeker naar huis. Nu begint het echte werk pas voor de mensen die op het eiland wonen. Er is van alles dat opgeruimd moet worden. De kans op het uitbreken van ziektes is groot en daarom is het snel heropbouwen van de medische infrastructuur van groot belang’. Ook het ziekenhuis aan de Franse kant van het eiland is zwaar geraakt, waardoor ook de Fransen het toch gehavende SMMC ook massaal bezoeken.

Thomas nam contact op met verschillende ziekenhuizen in Nederland en vroeg om hulp. Hulp kwam van veel kanten. O.a. van het UMC Groningen, het Maasstad Ziekenhuis en de cardiologie afdeling van het Gelre ziekenhuis. ‘De hulp kwam uit veel hoeken en dat was hartverwarmend. De lijst namen van mensen die een bijdrage geleverd hebben is te lang, maar mijn dank is groot’. De christelijke achtergrond vanwaar uit Thomas leeft en werkt deed haar op het idee komen om een Gospel-benefiet te organiseren in de Rots. Daar kreeg ze de volledige medewerking van de gemeente. ‘Geld is hard nodig en daar zou het fijn zijn als men naar de pagina van onze stichting gaat om daar een bijdrage te storten. De verwoesting op Sint Maarten is compleet. Van het ziekenhuis is slechts een klein deel bruikbaar. Er is grote vraag naar medische hulpmiddelen, medicijnen en apparatuur, waaronder tetanus vaccinaties, brancards, EHBO middelen, en echo en X-ray apparaten. We hebben hulp en geld nodig om de benodigdheden te verzamelen en te verschepen.
Het Gospel-benefiet concert wordt de week iedere avond van 23.30 – 00.00 uur in delen uitgezonden op RTV-7. (Ziggo kanaal 75 en andere providers kanaal 93).

Share this:

NMP Admin

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*