trainer-coach ROBERT SORDAM

            Robert

Robert

BIO

Robert-Harman Sordam
Geboortedatum: 8 maart 1955

Onderwerpen
Organisatie-Ontwikkeling, Diversiteit, Creativiteit

drs Robert-Harman Sordam
Robert-Harman Sordam is als organisatie-ontwikkelaar en project-manager actief in de kunst en cultuur wereld en entertainmentbranche. Na een opleiding tot psycho-therapeitisch werker te hebben afgerond studeerde hij organisatiepsychologie in Amsterdam. Zijn specialisatie is organisatieverandering en diversiteitsbeleid.

Robert is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van trainingsprogramma’s, veelal in het kader van door organisaties gevoerd of te voeren diversiteitbeleid, zoals politiekorpsen, provincies, gemeenten en stadsdelen. De trainingen hebben te maken met criteriumgericht selecteren, interculturele communicatie, beoordeling, conflicthantering en de ‘business case’ voor diversiteitsmanagement. Daarnaast levert hij bijdragen aan cultuurveranderingsprocessen, organisatieverandering, loopbaanbegeleiding, het coachen van jongeren met beroepskeuzeproblematiek.
Een specifiek werkveld van Sordam betreft de ontwikkeling van events en nieuwe organisaties. Hij is (mede)-oprichter van ‘Surinam Music Association’ (1980) een organisatie voor professionele Surinaamse muziek, literatuur, beeld en geluidsdragers, en van het aan de club gelieerde onafhankelijke platenlabel SMA-Records, ‘SOMORA AV’ (1990) een AV-onderneming – samen met partners Jimmy Moerlie en Prem Radhakishun, ‘Diaspora New Dutch Filmmakers’ Foundation’ (1995) een organisatie voor Nieuwe Nederlandse Filmmakers, ‘Koster & Sordam Media Group (2000) een AV-Productiehuis, ‘MEA3 COLLECTIVE’ (2003) een netwerk marketingorganisatie voor projectadvisering van cultureel ondernemers, ‘IKO Foundation’ (2006) een non-profit organisatie voor ontwikkeling en internationalisering van niet-westerse muziek en haar iconen.

Naast een eigen carrière als uitvoerend musicus, produceerde Robert,
* het ‘IKO Kaseko Crossover Concert’ (2008) – met optredens van een scala aan artiesten en het Metropole Orkest in een uitverkocht Concertgebouw Amsterdam – de meercameraregistratie van het Concert en de vervaardiging van een 2DVD+CD met daarop het Concert. Het Concert werd uitgezonden door (o.a.) de AVRO-Tv.

* het ‘Musica Antiano Crossover Tribute Concert‘ (2010) – met optredens van een scala aan artiesten en het Metropole Orkest in het Concertgebouw Amsterdam en in De Doelen Rotterdam, een meercameraregistratie van het Concert (AVRO) en een 2DVD+CD. Het Concert werd uitgezonden door (o.a.) de AVRO-Tv.

Robert heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid. Als dagvoorzitter en presentator wordt hij zowel door non-profit als door commerciële organisaties geboekt. Zijn bijdrage is weldoordacht, analytisch met een gezonde balans tussen ernst en humor. Robert is in staat om bijeenkomsten en debatten boeiend en deelnemers scherp te houden, zonder dat de lach afbreuk doet aan de ernst van het thema. Robert is multi-inzetbaar en deed het dagvoorzitterschap en presentatie voor onder andere het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) Conferentie ‘Culturele Diversiteit en Assessments’, Conferentie ‘Identiteit – professionals bekennen kleur’, de Belastingdienst ‘De DivMaster’, Binoq/Atana Conferentie ‘All Inclusive’.

Vraag hier een offerte aan

Leave a Reply

  • (will not be published)

*