Presentatie van ‘Harmanized’- Robby Harman in Bijlmerpark Theater

Robby Harman Sordam introduceert tijdens zijn release-concert op 28 november a.s. in het Bijlmer Parktheater een nieuw muzikaal concept: Dutch Caribbean Crossover.

Luister hier naar Robby Harman: Afiba

In het boek dat bij de CD hoort, schetst Sordam een aantal ervaringen tijdens zijn zoektocht
naar de ultieme crossover van pop, vocale swing en jazzy geïmproviseerde Afro-Caribische muziek op deed. De titels van de 13 hoofdstukken in zijn boek corresponderen met de 13 titels op de CD.

omslag_harmanized_hr2-2In zijn boek schrijft Sordam:
‘Muziek is voor zover ik mij kan herinneren, een belangrijke ding in mijn leven. Vaak gebruikte ik potten en pannen om te experimenteren met verschillende geluiden en ritmes.’

‘Ik speelde diverse Europese stijlen zoals de valse musette, de tango en typisch Amsterdamse liedjes. Soms haatte ik mijn ouders omdat ze mij dwongen om elke dag te studeren’

Naar dit persoonlijke album van Robby Harman werd door velen, lang uitgekeken. Hij organiseerde de laatste 10 jaar een aantal grote projecten. Zoals concerten met het Metropole Orkest, Tv-opnamen van deze concerten, een boek + DVD over drie dichters uit de Surinaamse poëzie canon. Vorige jaar verscheen een boek + 2CD’s over 40 jaar Surinaamse Muziek in Nederland (‘De Muzikale Fakkeldragers’).
Nu is het dan eindelijk tijd om zijn eigen composities, zijn eigen verhaal en zijn eigen stemgeluid wereldkundig te maken.

In het voorwoord van het boek schrijft programmamaker Guilly Koster:

‘Robby Harman’s sterkste kwaliteit is zijn stemgeluid. Men maakt vaak een voor de hand liggende vergelijking met Al Jarreau, maar ik kan onder ede getuigen dat Robby Harman deze bijna specifieke sound al produceerde lang voor we ooit hadden gehoord van de fenomenale Amerikaanse jazz- en popzanger.’

Nota Bene: Wie een kaartje voor het concert koopt weet zich niet alleen gegarandeerd van een mooi concert, maar krijgt vervolgens ook de CD en het boek gratis mee naar huis!

— — — — — — — —

Meer informatie is, ook buiten kantooruren, te verkrijgen bij Sophia Jonker:
0637348040
sophia.jonker@gmail.com
www.robbyharman.nl

Share this:

Ndyuka

Guilly Koster is zijn televisie carrière bij de VPRO begonnen. Daar presenteerde hij het programma 'Bij Lobith'. Daarna volgden talkshows als 'Massiv' (HUMAN) en Boter, Kaas en Eieren (MTNL/HUMAN). Nu is hij CEO en eindredacteur bij het NMP.

Leave a Reply

  • (will not be published)

*