Vader van Sunnery James komt met Interklaas idee

Ronny Gorre alias Ronnygee, de vader van Sunnery James en dus ook de schoonvader van Doutzen Kroes, lanceerde vorig jaar reeds het idee van een alternatief op Sinterklaas: Interklaas!

Ronny Gorre geniet in Suriname en in de Surinaamse gemeenschap in Nederland enige bekendheid omdat hij met zijn broer Lucien Gorre in de laatste decennia van de vorige eeuw wonderschone composities als ‘Sien Sien’ en ‘Mi na Sranan man’ aan het repertoire van Surinaamse evergreens toevoegde.

Luister hier naar het radio interview:

Enkele jareronnygee2n geleden overleefde Gorre een zeer ernstig auto ongeluk. Zijn levensinstelling en visie zijn daardoor sterk beïnvloed en veranderd. ‘Het is belangrijk om een positieve levenshouding te hebben en te zoeken naar oplossingen die werkbaar zijn voor alle betrokken partijen’ vindt de begaafde zanger. ‘Er zijn veel conflicten ontstaan rond het Sinterklaas-feest en Interklaas kan daarbij goed van pas komen’. Interklaas is niet een vervanging van Sinterklaas en kan prima naast de oude baas uit Turkije functioneren. Ook lang voor of na 5 december kan men terecht bij Interklaas.

Gorre heeft samen met een team van professionals die achter het idee staan een lied, een videoclip en een boek geproduceerd om het nieuwe figuur van Interklaas vorm te geven. Of het kapitaal van Sunnery James en doutzenkroessunneryjamesDoutzen Kroes worden ingezet bij de ontwikkeling van dit karakter is niet bekend. ‘Het is een goed idee’ vindt Gorre zelf ‘Goede ideeën leven voort op eigen kracht. In plaats van te halen en te trekken over of Zwarte Piet nou wel of niet iets met slavernij te maken heeft, kun je beter een goede uitleg over de verschrikkingen van die tijd aan de kinderen geven. En dat kan Interklaas ook in mei of april’. Of Interklaas ook daadwerkelijk een plek gaat krijgen in de lijst van Nederlandse tradities zal de toekomst moeten uitwijzen.

meer info over Interklaas.

Ndyuka voor NMP

Share this:
Ndyuka

Guilly Koster is zijn televisie carrière bij de VPRO begonnen. Daar presenteerde hij het programma 'Bij Lobith'. Daarna volgden talkshows als 'Massiv' (HUMAN) en Boter, Kaas en Eieren (MTNL/HUMAN). Nu is hij CEO en eindredacteur bij het NMP.

One Response to “Vader van Sunnery James komt met Interklaas idee”

  1. <path_to_url> Marcelien Gorré

    Het is een goeie invulling van de samenleving geweldig nummer en een goed boek.

    Beantwoorden

Leave a Reply

  • (will not be published)

*