Angysa, Hoofddoek, Headscarf

Posted by on in NMP!

Details

Angysa
Het dragen van hoofddoeken komt voor in allerlei uiteenlopende culturen. In dit filmpje is te zien hoe je met wat in Suriname een angysa genoemd wordt ‘bad hair days’ voor eeuwig kunt verbannen en van ‘good hair days’ een nog betere kunt maken. Bebe Rose die op Facebook een pagina heeft geeft regelmatig workshops over hoe om te gaan met hoofddoeken.

The use of a head scarf is cultural and involves design, styling and beauty. There are simple styles for everyday use, and then there are complicated, sophisticated styles used only during big events.

In this video you can see our stylist, Miss Clair “tha Game” Wie, demonstrating how to wear headscarves.Get creative with these head scarf wrapping methods, and you’ll always have a good hair day! Our lovely model is Miss Demelsa Watson, a famous Instagrammer, known for her wonderful natural hair.
Make up Artist: Make Up Addiction by Sher

http://www.bebe-rose.com/head-scarf-from-tradition-to-fashion/

5 Responses to “Angysa, Hoofddoek, Headscarf”

 1. <path_to_url> Tascha Samuel - Aveloo

  Sang e pesa nanga na gedesorienteerde mis informeerde dame disi. NIETS EN DAN OOK NIETS WAT HIER IN DIE FILM TE ZIEN IS HEEFT TE MAKEN MET ANGISA(!!!!) Dit zou men Tay Ede noemen. MISI TE YU E LERI SMA YU SREFI MUS SABI FOSI.. voordat je mensen leert moet je eerst zelf kennis hebben. Je info klopt NERGENS KANT NOCH WAL

  Beantwoorden
 2. <path_to_url> Tascha Samuel Aveloo

  Ik en vele andere Sranan man en uma zouden het bijzonder waarderen als de post van Ndyuka over de Angisa veranderd, verbeterd en indien niet mogelijk verweidert word. De informatie klopt helemaal niet. Een gebonden doek heeft NIETS te maken met de veel werk vereisende Angisa. Graag antwoord ook van de schrijver of schrijfster…. mvg.Tascha Samuel -Aveloo… kunst en cultuur journalist.

  Beantwoorden
 3. <path_to_url> Bebe Rose

  Beste Tascha Samuel Aveloo,
  Bedankt voor uw reactie. U begrijpt dat een “angisa” onder de categorie hoofddoek valt? Wellicht dat u het filmpje nog even bekijkt, aangezien ik de indruk krijg dat u die niet geheel heeft begrepen of niet heeft gezien. Dat zal vast het een en ander verduidelijken. Mvgr, Bebe Rose

  Beantwoorden
 4. <path_to_url> Tascha Samuel

  beste Mw. Bebe Rose, Ik zie na zolang uw reactie.. Onder de VIDEO staat deze tekst In dit filmpje is te zien hoe je met wat in Suriname een angysa genoemd wordt ‘bad hair days’ voor eeuwig kunt verbannen en van ‘good hair days’ een nog betere kunt maken. Bebe Rose die op Facebook een pagina heeft geeft regelmatig workshops over hoe om te gaan met hoofddoeken…. met nadruk op ‘wat in Suriname een angysa genoemd word’. DAAR PROTESTEER ik ten zeerste tegen. EEN ANGISA ( juiste spelling!) is een MET GOMA GESTEVEN DOEK DIE GEVOUWEN IS IN VERSCHILLENDE INGEWIKKELDE PLOOIEN en VOUWPATRONEN EN METHODIEKEN’ en niet gerold en slap om het hoofd gedaan word op een BAD HAIR DAY.. het was een STATIGE HOOFDDEKSEL en werd gezien als HOED en niet ls covering on a bad hairday…. DUS WEDEROM De informatie KLOPT NIET!!!!

  Beantwoorden

Leave a Reply

 • (will not be published)

*