Guillymanjaro, diversiteit zichtbaar gemaakt

Posted by on in Actueel

Details

Ik heb een tijd met lede ogen aangezien hoe er in de 10 jaren na mijn vertrek uit Nederland-Televisieland qua diversiteit maar heel mondjesmaat iets veranderde op de vaderlandse buis. De Usual Suspects bleven schitteren aan het firmament van Hilversum. De aanwezigheid van Umberto Tan op het scherm was weliswaar enige tijd een verademing, maar zoals te verwachten bracht de ene zwaluw geen zomer. Joop vd Ende, Gerard Joling, Claudia de Breij en andere koppen die al sinds tv bestaat te zien zijn, brabbelen nog steeds honderd uit op het witte scherm in de voorkamer. Hoog tijd voor Guillymanjaro dus!

En natuurlijk zijn Akwasi, Anousha en Typhoon heerlijk om te zien bij DWDD, maar die zijn uitzonderlijk goed in wat ze doen. Televisie betekent letterlijk ‘ ver zien’. En in mijn optiek zouden ook ‘gewone’ mensen met schitterende ideeën ook te zien en te horen moeten zijn op een platform dat door onze belastingcenten gefinancierd wordt.

Ik heb geen zin om hier alleen te klagen en te zeuren. In plaats van mijn handen op te houden en te wachten op een visueel aalmoes, ben ik het type dat liever de handen uit de mouwen steekt. Ik wil meer dan alleen leuke, lachende, dansende, muziekmakende, criminele, bespuugde of sportende zwarte mensen op de buis zien. Ik wil het Nederland waarvan ik heb leren houden gereflecteerd zien, zodat de hele samenleving er iets aan heeft. Daarom heb ik mijn oude TV-makende vrienden gebeld, heb spullen geleend en goodwill gevraagd om mij te helpen bij het maken van Guillymanjaro.
Ja natuurlijk streelt het weer mijn ego, want zoals iedere TV-presentator heb ook ik een bepaalde ijdelheid. Maar deze ijdelheid wordt ondersteund door een gefundeerd vakmanschap. Vakmanschap die in dienst staat van het zichtbaar maken van de culturele diversiteit in Nederland. Zwart Nederland moet zichzelf zichtbaar maken omdat bewezen is dat anderen dat niet zullen doen.
In de eerste aflevering van Guillymanjaro praat ik met Ricardo ‘Huggy’ Thomas over zijn blad Ala Kondre, Lesny Heijkerk over ondernemerschap en met Ronny ‘Gee’ Gorré over Interklaas.

Domus parvam sed meam (Het is een klein huis, maar het is wel van mij!). Met hulp van Camalot die de camera’s en andere apparatuur geheel gratis ter beschikking stelde en de inzet van professionals die geheel belangeloos mee werkten, presenteer ik u de eerste aflevering die opgenomen is op de Workship op Ceuvel in Amsterdam Noord. Het rammelt nog aan alle kanten. Het geluid en het licht moeten beter en inhoudelijk mag het steviger, maar het begin is er! Zoals de site van De Correspondent is opgebouwd met geld van leden en donateurs vraag ik ook aan het publiek om hulp bij de opbouw van iets dat kan uitgroeien tot een eigen platform met dagelijkse uitzendingen. Wordt lid en stort 5 euro per maand (60 euro per jaar) om dit initiatief te ondersteunen. Stuur een mail naar: info@newmediaplatform.nl voor verdere informatie. Geef ons ruggensteun en geniet van de show.

Guilly Koster.

One Response to “Guillymanjaro, diversiteit zichtbaar gemaakt”

  1. <path_to_url> Milton

    Guilly hoe ver staan wij van onze eigen samenleving af die is en voortdurend wordt opgeslokt door de autochtone samenleving. Hoe graag willen wij niet tot laatstgenoemde samenleving horen en niet mee mogen doen. Hoe vaak sluiten wij de ogen voor of verwijderen wij ons van hetgeen ons kan binden. Dank voor het brengen van dit platform, dank dat ik weer dichtbij sta bij wat ons bezig houdt.

    Beantwoorden

Leave a Reply

  • (will not be published)

*