Guillymanjaro – Mensen Stem! – Aflevering: Art1kel (Sylvana Simons)

Posted by on

Details

In het kader van de verkiezingen van 15 maart aanstaande laat Guilly Koster een aantal politici met een migratie achtergrond aan het woord over hun ambities en politieke ideeën. Daar waar de lijsttrekkers en andere kopstukken van de partijen in DWDD, Pauw & Jinek, Nieuwsuur en andere prominente televisie programma’s zitten, biedt het NMP een podium aan de minder bekenden zodat ook zij hun verhaal kunnen doen. Dit doen wij i.s.m. de stichting Democratie en Media. De serie heet: Mensen Stem!.

In de eerste aflevering een gesprek met Sylvana Simons. De televisie en radio diva is het vermoeiende pad van een politica ingeslagen. Na een kortstondige relatie met DENK richtte Simons samen met Ian van der Kooye een nieuwe partij Art1kel op. Het avontuur met DENK is een gepasseerd station en ondanks de enorme vermoeidheid heeft Simons er ontzettend veel zin in. ‘Ik ben een telg uit de Surinaamse familie Leeuwin en ik voel me ook echt een leeuwin!’. Simons vind het politieke avontuur erg spannend. ‘Als de mensen mij hun vertrouwen geven, zal ik ze niet teleurstellen. Dan ga ik er ook vol tegen aan. Ik heb fantastische mensen om mij heen en dat geeft rust’.

Het New Media Platform vindt het belangrijk dat iedereen gaat stemmen. Nelson Mandela heeft ooit gezegd: One man, one vote! Binnen een democratie moet optimaal gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die het systeem biedt. Niet stemmen is geen optie. Daarom roepen wij iedereen op om op 15 maart te gaan stemmen. Iedere niet gebruikte stem pas komt ten goede aan de partij die op dat moment de grootste wordt. En dat zou wel eens een partij kunnen zijn die je niet graag aan de macht ziet! Dus: Mensen Stem!!

De anderen in de serie zijn: o.a. Yernaz Ramautarsing (Forum voor Democratie) en Achraf Bouali (D66).

Leave a Reply

  • (will not be published)

*