Guillymanjaro – Mensen Stem! – Yernaz Ramautarsing (Forum voor Democratie)

Posted by on in Actueel

Details

In het kader van de verkiezingen van 15 maart aanstaande laat Guilly Koster een aantal politici met een migratie achtergrond aan het woord over hun ambities en politieke ideeën. Daar waar de lijsttrekkers en andere kopstukken van de partijen in DWDD, Pauw & Jinek, Nieuwsuur en andere prominente televisie programma’s zitten, biedt het NMP een podium aan de minder bekenden zodat ook zij hun verhaal kunnen doen. Dit doen wij i.s.m. de stichting Democratie en Media. De serie heet: Mensen Stem!.

In deze aflevering een gesprek met Yernaz Ramautarsing de nummer 9 op de lijst van Forum voor Democratie. De 26 jarige Surinamer was ooit links qua politieke oriëntatie, maar dat is een jeugdzonde waar hij niet graag aan herinnerd wordt. ‘Iedereen was links in die tijd en ik dus ook, totdat ik het boek van Ayn Rand ‘Atlas Shrugged‘ las! Toen was ik om en sinds die tijd ben ik rechts’. Ramautarsing heeft grote bewondering voor Thierry Baudet en Theo Hiddema de voormannen van het Forum voor Democratie.’Dat zijn hoogst intellectuele sprekers die Den Haag zeker kan gebruiken. Volgens de meest recente peilingen ziet het er naar uit dat FvD inderdaad een paar zetel zal gaan halen. Ook is de jonge politicus erg begaan met Suriname. ‘Er moet een duidelijk moreel standpunt worden in genomen door Nederland tegen het stoppen van het proces tegen Desi Bouterse’ vindt Ramautarsing.
Yernaz Ramautarsing
Het New Media Platform vindt het belangrijk dat iedereen gaat stemmen. Nelson Mandela heeft ooit gezegd: One man, one vote! Binnen een democratie moet optimaal gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die het systeem biedt. Niet stemmen is geen optie. Daarom roepen wij iedereen op om op 15 maart te gaan stemmen. Iedere niet gebruikte stem pas komt ten goede aan de partij die op dat moment de grootste wordt. En dat zou wel eens een partij kunnen zijn die je niet graag aan de macht ziet! Dus: Mensen Stem!!

De anderen in de serie zijn: o.a. Sylvana Simons en Achraf Bouali (D66).

Leave a Reply

  • (will not be published)

*