Guillymanjaro-Mensen Stem! – Achraf Bouali (D66)

Posted by on in Actueel

Details

In het kader van de verkiezingen van 15 maart aanstaande laat Guilly Koster een aantal politici met een migratie achtergrond aan het woord over hun ambities en politieke ideeën. Daar waar de lijsttrekkers en andere kopstukken van de partijen in DWDD, Pauw & Jinek, Nieuwsuur en andere prominente televisie programma’s zitten, biedt het NMP een podium aan de minder bekenden zodat ook zij hun verhaal kunnen doen. Dit doen wij i.s.m. de stichting Democratie en Media. De serie heet: Mensen Stem!.

In deze aflevering een gesprek met Achraf Bouali de nummer 16 op de lijst van D66. Bouali is al jaren diplomaat. Zo is hij een aantal jaren op Curaçao gestationeerd geweest voor Buitenlandse Zaken. Als student heeft hij ooit besloten lid te worden van het progressieve D66. ‘De ideeën van die partij staan mij heel erg aan. Als Alexander Pechtold premier van Nederland wordt, dan hebben we weer een premier die dat is voor IEDERE Nederlander. Dat is op dit geval onder Marc Rutte niet het geval. Zelf staat Achraf Bouali op de 16e plek en dat is met de huidige stand van zaken voor D66, best wel een verkiesbare plek. Als er een paar mensen van D66 op plekken in de regering terecht komen, schuift hij automatisch door de kamer in.
D66-Achraf-Bouali
Het New Media Platform vindt het belangrijk dat iedereen gaat stemmen. Nelson Mandela heeft ooit gezegd: One man, one vote! Binnen een democratie moet optimaal gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die het systeem biedt. Niet stemmen is geen optie. Daarom roepen wij iedereen op om op 15 maart te gaan stemmen. Iedere niet gebruikte stem pas komt ten goede aan de partij die op dat moment de grootste wordt. En dat zou wel eens een partij kunnen zijn die je niet graag aan de macht ziet! Dus: Mensen Stem!!

De anderen in de serie zijn: o.a. Sylvana Simons en Achraf Bouali (D66).

Leave a Reply

  • (will not be published)

*