Guillymanjaro – Mensen Stem! – Emine Bozkurt (PVDA)

Posted by on in Actueel

Details

In het kader van de verkiezingen van 15 maart aanstaande laat Guilly Koster een aantal politici met een migratie achtergrond aan het woord over hun ambities en politieke ideeën. Daar waar de lijsttrekkers en andere kopstukken van de partijen in DWDD, Pauw & Jinek, Nieuwsuur en andere prominente televisie programma’s zitten, biedt het NMP een podium aan de minder bekenden zodat ook zij hun verhaal kunnen doen. Dit doen wij i.s.m. de stichting Democratie en Media. De serie heet: Mensen Stem!. De beurt is aan de PVDA.

In deze aflevering een gesprek met Emine Bozkurt van de PVDA. Bozkurt staat op nr.18 op de lijst en mag terugkijken op ruime politieke ervaring. Zo heeft ze in het Europese parlement gewerkt waar ze in terecht kwam na 66.000 voorkeursstemmen. ‘Ik zet mij in voor gelijke kansen voor iedereen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, welke sekse je hebt of welke seksuele voorkeur je hebt of welk geloof je aanhangt. Iedereen is in beginsel gelijk’ zegt Bozkurt. De sympathieke politica heeft een Turkse vader en een Hollandse moeder en heeft al zodanig ook nog een Turks paspoort. ‘Waar iemand geboren wordt, is niet de keuze van een persoon, maar ik ben trots op mijn Turkse afkomst, maar dat betekent niet dat ik het automatisch eens ben met de koers die het land vaart’. Emine Bozkurt staat pal achter de manier waarop Nederland onlangs met de situatie rondom de diplomatieke rel in Rotterdam is omgegaan.

Guillymanjaro - Emine

Emine Bozkurt – nr. 18 PVDA

Het New Media Platform vindt het belangrijk dat iedereen gaat stemmen. Nelson Mandela heeft ooit gezegd: One man, one vote! Binnen een democratie moet optimaal gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die het systeem biedt. Niet stemmen is geen optie. Daarom roepen wij iedereen op om op 15 maart te gaan stemmen. Iedere niet gebruikte stem pas komt ten goede aan de partij die op dat moment de grootste wordt. En dat zou wel eens een partij kunnen zijn die je niet graag aan de macht ziet! Dus: Mensen Stem!!

De anderen in de serie zijn: o.a. Sylvana Simons, Yernaz Ramautarsing en Achraf Bouali (D66).

Leave a Reply

  • (will not be published)

*