Guillymanjaro IV – Raymi Sambo: ‘Het is dom, racistisch en ik ben er klaar mee!’

Posted by on in Guillymanjaro

Details

Guillymanjaro is een wekelijkse talkshow van Guilly Koster die opgenomen wordt op de Workship op de Ceuvel in Amsterdams Noord. Koster praat met gasten uit de kunst en cultuur wereld die interessant zijn maar doorgaans nauwelijks gevraagd worden in reguliere TV shows. In deze aflevering praat Koster met Raymi Sambo die theater- en filmmaker is. Sambo benoemt het feit dat het ‘Not done!’ is om anno 2017 series te maken over grote steden in Nederland zonder daarin zwarte acteurs te laten spelen. ‘Dat is dom, racistisch en ik ben er klaar mee!’.
Theater- en Filmmaker Raymi Sambo
Aminata Cairo is beleidsmedewerker diversiteits- en inclusiviteitsbeleid van de universiteit van Leiden. Cairo woont na een periode van 31 jaar Amerika, sinds een jaar weer in Nederland. Het val haar op dat er maar verdomd weinig verandert in een heel laag tempo. Ze doet mee aan een project dat ‘Zwart onder Oranje heet. Marjorie Da Cunha is ondernemer en was genomineerd om Amsterdammer van het jaar te worden. Helaas is ze het niet geworden, maar heeft wel de titel: Amsterdammer voor het leven’ binnen gesleept en daar is ze ook blij mee. Da Cunha koppelt professionelen aan kinderen op de middelbare school. ‘Voor die kids gaat na het ontmoeten van een rolemodel een compleet nieuwe wereld open!’

Het drietal is het erin Guillymanjaro over eens dat het grootste obstakel in snelle progressie van zwarte mensen ligt bij de zwarte mensen zelf! De attitude moet veranderd worden en de verandering gebeurt van binnenuit is de stellingname. Ook wordt de suggestie gedaan om een zwart fonds in leven te roepen waar zwarte artiesten en makers op kunnen inschrijven om als zodanig hun projecten te realiseren.
Beleidsmedewerker Diversiteit Aminata Cairo
Guillymanjaro wordt iedere maandag opgenomen in de Workship op de Ceuvel in Amsterdam Noord. Het is mogelijk om een opname bij te wonen. Geef je i.v.m. het beperkt aantal plekken wel op zodat er rekening met je aanwezigheid gehouden kan worden. Dat kan hier.

Het NMP is een kleine niet gesubsidieerde of gesponsorde organisatie die draait op vrijwilligers en professionals die hart voor de diversiteit in de media hebben. Om het werk te blijven doen dat we doen, zijn we afhankelijk van uw support.

Word lid of doneer een bijdrage. Lid worden kost 5 euro per maand of 60 euro per jaar. Klik hier voor meer informatie of stort een bedrag op NL10INGB0688700519.

Leave a Reply

  • (will not be published)

*