Groeten Uit Tatta Goes: 40 jaar Surinaamse Muziek in NL

Posted by on in NMP!

Details

De filmcrew van Gino Deira uit Rotterdam was aanwezig bij de presentatie van de Compilatie Box “40 jaar Surinaamse Muziek in Nederland ~ De Muzikale Fakkeldragers.” De filmcrew van Gino Deira uit Rotterdam was aanwezig bij de presentatie van de Compilatie Box “40 jaar Surinaamse Muziek in Nederland ~ De Muzikale Fakkeldragers.”

De publicatie van het boek ’40 jaar Surinaamse muziek in Nederland’ (inclusief 2 cd’s) is een initiatief van IKO Foundation. IKO betekent International Kaseko Organisation. De stichting is ook medeverantwoordelijk voor de documentaire ‘King of Kaseko’ over Lieve Hugo en het ‘IKO Kaseko Crossover Concert’.

De voor de Compilatie Box geselecteerde artiesten of composities zijn illustratief voor de ontwikkeling van Surinaamse muziek in Nederland vanaf 1975 – 2015. Vorig jaar bestond de Republiek Suriname 40 jaar. De selectiecommissie bestaande uit Surinaamse journalisten, musici en andere deskundigen keek o.a. naar vernieuwing of van een crossover van Surinaamse muziek met andere muziekstijlen.

Kenmerkend voor de geselecteerde artiesten/ composities is dat het merendeel nog nooit op de Nederlandse radio te horen is geweest. Odongo & The Spirits, Robby Alberga, Jeannine La Rose & Ronald Snijders maar ook Kenny B en LaRouge zijn een paar van de 40 namen die in het boek en op de CD’s te vinden zijn. U kunt het boek met de compilatie CD’s bestellen via

‪#‎40SurinaamseMuziekInNederland‬ ‪#‎IKOFoundation‬ ‪#‎Suriname‬ ‪#‎Nederland‬ ‪#‎Musici‬ ‪#‎TapABankstel‬ ‪#‎GroetenUitTatta‬

Leave a Reply

  • (will not be published)

*