Suriname vs Curaçao – Officieus oefeninterland – Eerste helft.

Posted by on in NMP!

Details

Zowel Suriname als Curaçao hebben de ambitie om op de eindronde van de WK 2018 te staan met hun elftal. Curaçao heeft omdat doel te bereiken Patrick Kluivert ingehuurd als bondscoach. Ook kan Curaçao gebruikmaken van spelers die in de Nederlandse en of andere competities spelen omdat het eiland formeel nog deel uitmaakt van het Koninkrijk de Nederlanden maar wel een status aparte heeft. Voor Suriname ligt dat anders. Om gebruik te kunnen maken van dat soort spelers moet Suriname een heuse wetswijziging doorvoeren. Er zou dan een dubbele nationaliteit moeten worden bewerkstelligd.
Eerste helft
Dubbele nationaliteit
In afwachting van de politieke realisering van de dubbele nationaliteit is de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) alvast in zee gegaan met de Wooter Academy van oud-voetballer en Ajax jeugdtrainer Nordin Wooter. Zo heeft de Wooter Academy er voor gezorgd dat Dean Gorré en zijn assistent Ervin Lee aangesteld werden als bondscoaches. Ook heeft de Wooter Academy een top 100 lijst van spelers die direct ingezet kunnen worden als de dubbele nationaliteit gerealiseerd is. Momenteel bestaan er dus 2 Surinaamse ‘Natio’s’. Het officiële elftal dat bestaat uit voetballers met de Surinaamse nationaliteit en het officieuze elftal dat bestaat uit spelers van Surinaamse afkomst die ingevoegd kunnen worden als dat mogelijk is. Beide elftallen worden door Dean Gorré gecoacht. Gorré en assistent Lee vliegen 1 keer per maand naar Suriname om daar te trainen met het officiële elftal.De interland die in Almere gespeeld werd is dus een officieus interland die georganiseerd is door de Wooter Academy in opdracht van de SVB.

Realisatie Televisie- en YouTube uitzending
Het New Media Platform vond deze wedstrijd dermate belangrijk dat we alles op alles hebben gezet om het duel live uit te zenden. Door gebruik te maken van moderne technieken van livestream, sponsoring van de Wooter Academy en sponsoring in natura van Cam a Lot is deze uitzending gerealiseerd. Het zou echter onmogelijk geweest zijn dit mogelijk te maken zonder de hulp van een groot aantal Surinaamse media specialisten en wat Nederlandse bondgenoten die geheel belangeloos de handen in elkaar geslagen hebben en hun kennis gebundeld hebben. De wedstrijd is live uitgezonden door de Surinaamse Televisie stichting (STVS) in Suriname en door RTV7 in Nederland en Curaçao. Deelgenomen aan deze NMP-joint hebben:
Ricky Kramer-camera, Jurgen Lisse-camera, Gino Refos-camera, Mike van Doorne-camera, Joshua Bolwerk en Fernando Breidel -techniek, William Valkenburg en Nancy Noslin – production coördinators, Yohan Turr, Robert Sordam en Affra Leend – production managers, Wim van Dijk -internet&stream manager,Gil Belfor & Ben Douglas-commentaar, Chervin Cooman en Daythan Caupain -runners, Peggy Burke-presentatie item, Pascal Clement-regie Guilly Koster- uitvoerend producent

Leave a Reply

  • (will not be published)

*