Andere Gasten 7. : Urban Myth – Vier vrouwen in twee stukken

Posted by on in NMP!

Details

In deze aflevering van Andere Gasten praat Naomi Antonius met theatermakers Jörgen Tjon A Fong en Thirsa van Til over de voorstellingen ‘Sophie & Nola’ en ‘Om in de overwinning te geloven’. Beide stukken spelen in het Bijlmerpark Theater in de maand mei.

‘Sophie & Nola’ handelt over de theatrale ontmoeting van de vermaarde Dr. Sophie Redmond die te vergelijken is met Alletta Jacobs en de Nederlandse kunstenares Nola Hatterman. Beiden willen ze Suriname vooruit helpen maar verschillen van mening over de aanpak. De cast bestaat o.a. uit Manoushka Zeegelaar Breeveld, Simone Weimans, Sylvana Simons, Imanuelle Grives, Denise Jannah en Thirsa van Til. mmv. Fra Fra Sound.

‘Om in de overwinning te geloven’ is een solo stuk van Thirsa van Til waarin ze beurtelings de Haarlemse verzetsheldin Truus Menger en de Duitse secretaresse van Hitler Traudl Junge speelt. Twee ogenschijnlijke opponenten die meer met elkaar gemeen hebben dan op het eerste gezicht lijkt.

In beide stukken speelt van Til een hoofdrol. Ook zijn beide stukken geregisseerd door Tjon A Fong. Beide Gasten zijn werkzaam bij de theatergroep Urban Myth.

Andere Gasten is een programma dat gemaakt wordt door een aantal enthousiaste programmamakers die zich verenigd hebben in het New Media Platform (NMP).

Meer info over speeldata: www.urbanmyth.nl

Andere Gasten UM

Leave a Reply

  • (will not be published)

*