AV/Docu's

Latest
Most Viewed
Most Commented
05 : 37
Ons ben zunig!

De climax van zuinigheid

Quilombo (een revolutionaire film)

De heroïsche, waargebeurde strijd van de bewoners van de Quilombo (gemeenschap van gevluchte slaafgemaakten) Palmares tegen de Portugezen en Nederlanders in de 17e eeuw. Palmares lag in Brazilië en was de grootste gemeenschap van weggelopen in de Amerika’s. Het wordt ook wel gezien als de eerste onafhankelijke staat in de zgn. nieuwe wereld.

03 : 52
De retoriek van Obama

Het bezoek dat Obama bracht tijdens de NSS conferentie bracht Nederland in rep en roer. Helikopters vlogen af en aan en de beveiliging van tot een maximum op geschroefd. Maar Obama ‘loves our country’. Maar hoeveel is dat waard? Dat de eerste zwarte president van de USA van goed tongriem gesneden is wisten we al, …Read more »

Whitney’s laatste dagen

In alle hectiek van de laatste dagen waarin er een nucleaire top plaats vond, Marokkanen al dan niet het land uit moesten, zou je bijna vergeten dat het inmiddels al 2 jaar geleden is dat een van de beste zangeressen aller tijden Whitney Houston overleed. In deze documentaire een verhaal over haar laatste dagen.

03 : 29
Wat er gebeurt als je twintig vreemden vraagt met elkaar te zoenen

“Zullen we eerst even naar elkaar kijken?” Deze vrouw kent de vrouw tegenover haar niet, maar gaat zo wel met haar zoenen en daar moet natuurlijk wel een beetje gevoel bij zitten. Tatia Pilieva besloot als project twintig wildvreemden met elkaar te laten kussen. Het levert een aandoenlijk filmpje op. First Kiss, heet het. Nog …Read more »