AV/Docu's

Latest
Most Viewed
Most Commented
Quilombo (een revolutionaire film)

De heroïsche, waargebeurde strijd van de bewoners van de Quilombo (gemeenschap van gevluchte slaafgemaakten) Palmares tegen de Portugezen en Nederlanders in de 17e eeuw. Palmares lag in Brazilië en was de grootste gemeenschap van weggelopen in de Amerika’s. Het wordt ook wel gezien als de eerste onafhankelijke staat in de zgn. nieuwe wereld.

35 : 52
Propaganda – de documentaire

Propaganda is een anderhalf uur durende documentaire over het verschil tussen informatie en indoctrinatie. De documentaire vertelt over de enorme misleidingen van professionele opinie ombuigers. De waarheid is geen vaststaand, maar maakbaar begrip geworden. De Noord Koreaanse film handelt over de methodieken van de globale elite.

Bamboozled (2000)

Uit frustratie dat zijn ideeën voor en “Cosby-Show”-achtige programma over het zwarte gezin zijn afgewezen door de omroep bazen ontwikkelt hij een opvallend format door de ‘minstrel show’ nieuw leven in te blazen. De vondst: in plaats van witte acteurs met zwart gemaakte gezichten, wordt in de show opgetreden door zwarte acteurs met nog zwartere …Read more »

05 : 37
Ons ben zunig!

De climax van zuinigheid

15 : 50
De Buitenvrouw

De ‘buitenvrouw’ in Suriname is wat men in Nederland de maîtresse noemt. In de Video Brief Suriname, een serie berichtgevingen uit de voormalige kolonie van Nederland gemaakt in de jaren 90 van de vorige eeuw, spelen drie acteurs aan de hand van informatie verstrekt door een wetenschapper, situaties na. Met o.a. Jorgen Raymann, Henna van …Read more »