AV/Docu's

Latest
Most Viewed
Most Commented
43 : 59
Surinaamse Obiaman ontmoet Sjamaan

Duitse televisie documentaire over Suriname gezien door de ogen van Edje Doekoe, obiaman en Rastafari. Doekoe strijdt voor het behoud van het bos want als ‘bushdoctor’ gebruikt hij de bomen en planten die daar groeien om mensen te genezen. In zijn dorp Pikin Slee kan hij nu nog genoeg vinden, maar het geluid van kettingzagen …Read more »

26 : 47
Surinaamse Javanen 1995

Item uit de Video Brief Suriname uit 1995. De Javaanse gemeenschap in Suriname onder de loep genomen.

Soul Food Junkies (2013)

Een Amerikaanse documentaire over ‘Soulfood’. De film handelt over zwarte Amerikanen en hun relatie, geschiedenis en verbinding met eten. Filmmaker Byron Hurt reisde dwars door de Verenigde Staten op zoek naar antwoorden. Soulfood vertoont opvallend veel gelijkenissen met het eten dat in de Caraïben en o.a. Suriname ben de andere Guyana’s gegeten wordt.

16 : 31
Buttloads of Pain: Billen injecties die verkeerd aflopen.

Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten, maar wie zijn billen laat inspuiten met vreemde smeersels loopt het risico dood te gaan. In deze VICE documentaire wordt ingezoomed op de gevaren van foute injecties in de bil. Een groot gedeelte van de mensen die hun lichaam willen corrigeren, zoeken hun heil op de …Read more »

15 : 50
De Buitenvrouw

De ‘buitenvrouw’ in Suriname is wat men in Nederland de maîtresse noemt. In de Video Brief Suriname, een serie berichtgevingen uit de voormalige kolonie van Nederland gemaakt in de jaren 90 van de vorige eeuw, spelen drie acteurs aan de hand van informatie verstrekt door een wetenschapper, situaties na. Met o.a. Jorgen Raymann, Henna van …Read more »