Actueel

Latest
Most Viewed
Most Commented
New Yorker hevig verliefd op Amsterdam

De New York Times-journalist Russel Shorto is hevig verliefd op Amsterdam en heeft de stad met zijn boek, ‘Amsterdam, meest vrijzinnige stad ter wereld’, de eeuwige liefde verklaard. Volgens Russel is Amsterdam een lichtend voorbeeld voor de wereld als het gaat om de vrijheden die we hier zo koesteren. Het homohuwelijk, prostitutie, het coffeeshopbeleid, religieuze …Read more »

The Daily Show boos

Het komt niet vaak voor dat ‘The Daily Show’ buiten het kader van satire stapt en echt blijk van boosheid geeft. Dit is een van de keren dat presentator John Oliver, die de originele presentator Jon Stewart tijdelijk vervangt, ECHT boos is over de uitkomst van een rechtszaak. Het gaat om de uitspraak in de …Read more »

35 : 42
Guillymanjaro, diversiteit zichtbaar gemaakt

Ik heb een tijd met lede ogen aangezien hoe er in de 10 jaren na mijn vertrek uit Nederland-Televisieland qua diversiteit maar heel mondjesmaat iets veranderde op de vaderlandse buis. De Usual Suspects bleven schitteren aan het firmament van Hilversum. De aanwezigheid van Umberto Tan op het scherm was weliswaar enige tijd een verademing, maar …Read more »

05 : 02
Wat doe jij als er klappen vallen?

Wat doe jij als er voor je ogen iemand klappen krijgt? Deze video gemaakt door Fousey tube legt een vraagstuk bloot waar in mentaliteit en karakter centraal staan. Verandering ontstaat alleen maar wanneer er mensen zijn die willen dat dingen veranderen.

03 : 33
Keti Koti 2016

Op 1 juli 1863 tekende Koning Willem III het document waarin stond opgetekend dat de slavernij officieel werd afgeschaft door Nederland. Met 21 kanonschoten in Paramaribo werd deze administratieve afschaffing een feit. Omdat de tot slaaf gemaakte Afrikanen nog 10 jaar op de plantages moesten werken, zien sommigen 1 juli 1873 als de daadwerkelijke afschaffingsdatum. …Read more »