Actueel

Latest
Most Viewed
Most Commented
35 : 42
Guillymanjaro, diversiteit zichtbaar gemaakt

Ik heb een tijd met lede ogen aangezien hoe er in de 10 jaren na mijn vertrek uit Nederland-Televisieland qua diversiteit maar heel mondjesmaat iets veranderde op de vaderlandse buis. De Usual Suspects bleven schitteren aan het firmament van Hilversum. De aanwezigheid van Umberto Tan op het scherm was weliswaar enige tijd een verademing, maar …Read more »

14 : 04
AYDIN – ‘Winti’ – Iets voor jou?

Talkshow o.l.v. Handan Aydin. Dorenia Babel, de hoge priesteres van de Winti religie, de Okomfo fu kondre, is op bezoek in Nederland. Samen met Winti-deskundige Julien Zaalman, legt ze uit wat Winti is. In de tijd waarin het Christelijke geloof zich kenmerkt door allerlei schandalen, de Islam door velen vaak onterecht i.v.m. geweld gebracht wordt …Read more »

47 : 00
Brown eyes, blue eyes – Jane Elliot

In het teken van de verwarring die ontstaan is over wat racisme is, een interessant experiment van de ex-lerares Jane Elliot. In haar onderzoek deelt ze mensen in op basis van de kleur van hun ogen en verbindt daar sociale consequenties aan.

05 : 30
Poldermodel oplossing voor Zwarte Piet ‘probleem’? Piet met roetveeg

Sommigen willen dat Zwarte Piet wordt afgeschaft vanwege associaties met racisme, anderen willen dat alles bij het oude blijft. En weer anderen zijn die hele discussie over Zwarte Piet meer dan zat. Maar het lijkt er op dat de discussie voorlopig niet zal stoppen. De geest is uit de fles en die zal er gezien …Read more »

New Yorker hevig verliefd op Amsterdam

De New York Times-journalist Russel Shorto is hevig verliefd op Amsterdam en heeft de stad met zijn boek, ‘Amsterdam, meest vrijzinnige stad ter wereld’, de eeuwige liefde verklaard. Volgens Russel is Amsterdam een lichtend voorbeeld voor de wereld als het gaat om de vrijheden die we hier zo koesteren. Het homohuwelijk, prostitutie, het coffeeshopbeleid, religieuze …Read more »