NMP!

Eigen producties van het New Media Platform

Latest
Most Viewed
Most Commented
59 : 48
Bij Lobith, het eerste zwarte programma op de buis

Van 1987 tot 1990 presenteerde Ivette Forster en ik het eerste zwarte tv programma van Nederland. Het programma duurde een uur en werd met een twee wekelijkse frequentie uitgezonden. De kleding is gedateerd en de cameravoering ook, maar inhoudelijk waren we onze tijd ver vooruit. In deze aflevering o.a. Al Jarreau, Ernest Dickerson en mevr. Loemban Tobing van de Surinaamse ambassade

04 : 35
Groeten Uit Tatta Goes: 40 jaar Surinaamse Muziek in NL

De filmcrew van Gino Deira uit Rotterdam was aanwezig bij de presentatie van de Compilatie Box “40 jaar Surinaamse Muziek in Nederland ~ De Muzikale Fakkeldragers.”

03 : 34
Eyes Of The Rainbow – a documentary film with Assata Shakur (The FBI’s most wanted Terrorist!!)

“Eyes of the Rainbow” deals with the life of Assata Shakur, the Black Panther and Black Liberation Army leader who escaped from prison and was given political asylum in Cuba, where she has lived for close to 15 years. In it we visit with Assata in Havana and she tells us about her history and her life in Cuba. This film is also about Assata’s AfroCuban context, including the Yoruba Orisha Oya, goddess of the ancestors, of war, of the cemetery and of the rainbow.

52 : 37
Sandew Hira en Desi Bouterse over 8 december 1982 en meer.

Sandew Hira, ook bekend als Dew Baboeram, is nabestaande van de 8 december moorden in Suriname. Zijn broer, John Baboeram, is op 8 december 1982 om het leven gekomen door een kogel die uit de loop van een wapen van een militair kwam. DrieĆ«ndertig jaren na dato voert de columnist/auteur in het kader van wat hij zelf betiteld als een ‘poging tot waarheidsvinding’ een gesprek met de man die de politieke verantwoordelijkheid voor de moorden op zich genomen heeft.

03 : 35
Zwarte Piet Clash in Reigersbos

Zwarte Piet (Blackface, Black Pete) is een beledigend karakter dat jaarlijks verschijnt tijdens een nationaal “kinderfeest”. De strijd om deze aan slavernij verbonden figuur te verbannen, is in de laatste jaren verhevigd. In plaats van een verbod wegens racisme is een groot deel van de Nederlandse bevolking blijven hangen in “traditie”. Dit ondanks aanwijzingen van …Read more »