NMP!

Eigen producties van het New Media Platform

Latest
Most Viewed
Most Commented
03 : 29
Zwarte Piet in Meppel 2015

Op de dag na de verschrikkelijke aanslagen in Parijs, was het ‘business as usual’ in de Drentse plaats Meppel. Het grote leed van de wereld met de klemtoon op de Fransen, was in ieder geval geen reden genoeg om de festiviteiten te stoppen. Dus waren de Anti-Pieten en de Freedom Riders ook van de partij. …Read more »

03 : 35
Zwarte Piet Clash in Reigersbos

Zwarte Piet (Blackface, Black Pete) is een beledigend karakter dat jaarlijks verschijnt tijdens een nationaal “kinderfeest”. De strijd om deze aan slavernij verbonden figuur te verbannen, is in de laatste jaren verhevigd. In plaats van een verbod wegens racisme is een groot deel van de Nederlandse bevolking blijven hangen in “traditie”. Dit ondanks aanwijzingen van …Read more »

14 : 54
Andere Gasten 2. – Quinsy Gario

ANDERE GASTEN – In deze aflevering van van de wekelijkse talkshow die iedere week online gezet wordt zie je gasten die je niet zo gemakkelijk in de reguliere talkshows op de Nederlandse televisie ziet. Of als je ze wel ziet, dan worden ze in AG door andere presentatoren op een andere manier geïnterviewd zodat ze …Read more »

03 : 56
Angysa, Hoofddoek, Headscarf

Het dragen van hoofddoeken komt voor in allerlei uiteenlopende culturen. In dit filmpje is te zien hoe je met wat in Suriname een angysa genoemd wordt ‘bad hair days’ voor eeuwig kunt verbannen en van ‘good hair days’ een nog betere kunt maken. Bebe Rose die op Facebook een pagina heeft geeft regelmatig workshops over …Read more »

16 : 07
Politie Overmacht in Gein – In NMP’s NUANCE praten betrokkenen.

Vera van der Horst praat met jongeren over dingen die ze hebben hebben meegemaakt. NUANCE geeft ze een stem en een podium waar ze gehoord en serieus genomen worden. In deze aflevering: Mally was op zondag 15 maart 2015 en partijtje aan het voetballen voor het portiek van zijn huis. Een voorbij komende politieman maakte …Read more »