NMP!

Eigen producties van het New Media Platform

Latest
Most Viewed
Most Commented
03 : 35
Zwarte Piet Clash in Reigersbos

Zwarte Piet (Blackface, Black Pete) is een beledigend karakter dat jaarlijks verschijnt tijdens een nationaal “kinderfeest”. De strijd om deze aan slavernij verbonden figuur te verbannen, is in de laatste jaren verhevigd. In plaats van een verbod wegens racisme is een groot deel van de Nederlandse bevolking blijven hangen in “traditie”. Dit ondanks aanwijzingen van …Read more »

16 : 07
Politie Overmacht in Gein – In NMP’s NUANCE praten betrokkenen.

Vera van der Horst praat met jongeren over dingen die ze hebben hebben meegemaakt. NUANCE geeft ze een stem en een podium waar ze gehoord en serieus genomen worden. In deze aflevering: Mally was op zondag 15 maart 2015 en partijtje aan het voetballen voor het portiek van zijn huis. Een voorbij komende politieman maakte …Read more »

03 : 16
Nigel de Jong in de kapperstoel

Nigel de Jong (Amsterdam, 30 november 1984) is een Nederlands betaald voetballer van Surinaams-Nederlandse afkomst, die bij voorkeur als verdedigende middenvelder speelt. Hij tekende in januari 2009 een contract bij Manchester City. Op 31 augustus 2012 vertrok Nigel uit Manchester en tekende een contract bij AC Milan. In 2004 maakte hij zijn debuut in het …Read more »

59 : 48
Bij Lobith, het eerste zwarte programma op de buis

Van 1987 tot 1990 presenteerde Ivette Forster en ik het eerste zwarte tv programma van Nederland. Het programma duurde een uur en werd met een twee wekelijkse frequentie uitgezonden. De kleding is gedateerd en de cameravoering ook, maar inhoudelijk waren we onze tijd ver vooruit. In deze aflevering o.a. Al Jarreau, Ernest Dickerson en mevr. Loemban Tobing van de Surinaamse ambassade

03 : 45
Nordin Wooter: ‘Zowel Patrick als Dean zijn mijn mattie, maar Suriname wint van Curaçao op 20 mei’

Op woensdag 20 a.s. spelen Suriname en Curaçao een officieus oefeninterland tegen elkaar in het stadion van Almere City FC. Oftewel bondscoach Dean Gorré (Suriname) tegen bondscoach Patrick Kluivert (Curaçao). Nordin Wooter heeft in opdracht van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) de wedstrijd vanuit zijn Wooter Academy. Peggy Burke van het NMP zocht hem op …Read more »